43. Podorlická výstava drobného zvířectva

24.10.2015 17:00

 

Zase po roce tu u nás v Novém Městě nad Metují proběhla výsvata drobného zvířectva, tradičně v Krčíně u výjezdu na Hradec Králové. Sekce tu jsou stále stejné, začíná se kurovitými, ve zděném domě jsou v přízemí králíci a v prvním patře holubi. Venku jsou větši klece s užitkovými ptáky a pár koz a ovcí (lama se nepodařila chovatelce odchytit:-D) a pro mě nejzajímavější je expozice exotů.

 

  

 

Letos na tom byli nejhůř holubi, protože polovina klecí zůstala prázdná. Přesto se tu sešly základní druhy všech barev a velikostí. Králíků bylo dostatek a bylo z čeho vybírat. Od zakrslých, před klasické všech druhů a bareb, po bílé giganty.

U exotů si nejvíc pozornosti získala mladá samička amazoňana modročelého a ručně dokrmení mníšci, kteří se odmítali hnout od své opatrovatelky. Téměř všichni ptáci byli prodejní a vybírat se dalo ze spousty andulek, agapornisů a korel. Dále tu byli nějací zpěváci a modří mníšci a z astrildů tu poskakovali pouze zebřičky. Sem tam i velmi slušná mutace černolících. Pak už jenom několik málo křepelek jak čínských, tak japonských.

 

 

 

Na místní výstavu slušné obsazení:-)