Exotika 2015

05.11.2015 17:00

Ve dnech 28.10. - 1.11.2015 proběhl další ročník tradiční především ptačí výstavy EXOTIKA v Lysé nad Labem. Opět byly obsazeny čtyři haly. "B" hostilo voliéry a výběhy pro "nepapoušcí" ptáky, tzn. mohli jsme obdivovat různé druhy křepelek, bažantů a dalších hrabavých. Dále se tu vyskytovali hlodavci (králíci, potkani, osmáci, činčily), velice zajímavá byla expozice mořských akvárií (medůzy, nemo, krabi apod.). Nejvíc si nás získali mláďata osmáků degu v mutaci aguti.

To nejlepší z celé výstavy bylo v hale "C", která patřila tropickým ptákům. Uprostřed byla ohromná voliéra s araraunami, které víceméně splývaly s prostorem a nijak nevynikly. Ve velkých voliérách se proháněli tukani a zoborožci, v menších malí arové nebo hejna menších papoušků. Nejnápadanější byli dva kakadů (žlutočečelatý, bílý), kteří se neustále předváděli. Našlo se tu pár amazóňanů, amazónků a aratingů. Z méně běžných druhů se tu objevili zástupci latamů, loriů, papoušíků a mých oblíbených neofém. Céčko se o prostor dělilo i s další faunou (chřestýši, krajty, želvami, makaky atd.)

 

Ve spodní "A" hale probíhal volný prodej a v horní byla přehlídka drobných exotů. Část byla bodovaná, kde se mezi tradičním osazenstvem krčil jeden hnědý astrild bělolící a zajímavé amadiny diamantové v oranžové mutaci. Prodejní ptáci byli poměrně slušní, ale o pořádnou modrou guldu ne a ne zakopnout. Z naaranžovaných výstavních klecí byli nejzajímavější pravé timorské zebřičky, které jsou těm našim výstavním na hony vzdálené.