TNO srpen 2015

24.08.2015 17:26

    Srpnové Týniště

Tři prázdninové víkendy utekly jako nic a čtvrtý tu byl tak rychle, že jsem málem zapomněla na burzu v Týništi. Ještěže ararauna.cz dělá přehledy:-) 

Vyrazila jsem poměrně bez očekávání, protože jsem si netroufala odhadnou, jak moc se vrchol letních dovolených projeví na účasti chovatelů exotického ptactva. Volných parkovacích míst bylo o trochu víc než obvykle, přesto tři haly byly velmi slušně naplněné. Výrazný úbytek byl patrný především venku, kde bylo o poznání méně stánků (přesto se dalo sehnat vše potřebné).

Srpnová burza byla ve znamení barnardů. Výběr byl poměrně široký a opravdu se objevoval u každého cca třetího chovatele-prodejce. Naopak stálic andulek a zebřiček se tentokrát moc nesešlo. Z větších středních papoušků tu byli tradiční eklektové a žakové.

Mým cílem bylo sehnat samici astrilda bělolícího, ale po těch se evidentně slehla zem a nikde ani brko. Asi budu muset počkat na další sezonu:-( Co se astrildů týče, výběr z druhů byl poměrně široký. Našli se tu rákosáci, několik chovatelů guld, z toho tři měli modré mutace (hodně mě mrzelo, že nemám víc místa v kleci), dále to byly amadiny páskované, tříbarvé, diamantové (víc mutací než přírodních), pásovníci a rýžovníci.

Z méně častých druhů tu byli k vidění dva loriové, kardinál šedý a křepel kalifornská (obecně tu bylo hodně čínských a japonských křepelek).