Zářijová TnO burza

28.09.2015 17:07

Týniště v září

Po klidném létě se burza zase trochu rozjela. V šest ráno se sotva dalo projet ulicí a zaparkovat už málem opravdu nebylo kde. Davy lidí s přenoskami proudí běžně, ale tentokrát to byl jeden za druhým. 

Uvnitř byly všechny prostory obsazené, nikde ani místečko a spousta papoušků byla naskládaná na sebe a i já s necelými dvěma metry výšky jsem občas měla problém vidět do přepravek. 

Víc než kdy jindy jsem litovala, že zatím nemám voliéru. Dnes bych si fakt vybrala. Mezi masami zebřiček se poměrně často krčili kvalitní jedinci napříč mutacemi. Dobrý černolící pár by nebylo problém sestavit. 

Velký výběr byl mezi amadinami diamantovými, a to především v mutacích. Přírodní byly, ale méně. Hojně byli zastoupeni astrildi rákosní a dokonce mutační se žlutou maskou. 

Zbytek astrildů byla klasika a poměrně často se mezi nimi objevilo i něco zajímavějšícho v podobě motýlků, zlatoprsek a amad. Sem tam i něco, co zatím nevím, co je zač.

Nejdůležitější zprávou týkající se astrildovitých byla přítomnost astrildů bělolících. Konečně po půl roce! Dokonce tu byli dva prodejci, ale ten první měl samičku už dvouletou. Druhý měl tři letošní, z nichž jedna poletuje už u mě, a dokonce se tu krčili i mutační hnědí.

Co se papouchů týče, výběr byl rozhodně pestrý. Pozornost nejvíc poutali různí amazoňani a pár aratingů slunečních a jendajů. S andulkami a korelami se tradičně roztrhl pytel a o ptáky, jejichž jméno začíná papoušek ...

Podtrženo sešteno, výběr veliký, zájem sem tam a fronty u výkupu. Jenom pořádkou budku k zavěšení zvenku klece jsem nepotkala ani jednu. Odchovy se vydařily až je nedostatek budek:-)