Exotika 2016

29.10.2016 18:47

Exota nakopla laťku hodně vysoko a předchozí střípky informací typu "vše vzácné už bylo v Olomouci, v Lysé bude zbytek" se poměrně potvrdily. Dalo se tu objevit spoustu zajímavého, ale už jsme viděli lepší ročníky... Lepší, jak do kvality, druhové diverzity, tak i co se týče aranžmá. Haly na první pohled působily poloprázdně a voliéry stroze. Trochu víc zeleně by to určitě oživilo. 

Ani první pavilon, kde se schází vše možné, nepůsobil přecpaně. Zajímaví byli plameňáci a dál už klasika: králíčci, akva-tera, motýli a bažanti. Nová "fóbie" mě moc nevyděsila, prostě běžné druhy, kterých se někteří štítí. Zophobasové mě určitě neodeženou:-)

V "Céčku" byl (bohužel) nejzajímavější pásovec a dvě surikaty. Z papoušků tu byla klasika, která byla občas doplněná mutacemi. Mutace mě nikdy moc neuchvátily, raději se dívám na přírodní ptáky. I když neofémy mohrohlavé tu byly i v méně běžných mutacích, např. šedá. 

V posledním pavilonu se také nic nového nekonalo (až na prvovýstavu běhulíka, který ani nebyl pořádně označen, pro laiky tudíž naprosto nezajímavý). Agapornisové, kanáři, korely a zbytek klasických drobných exotů v menší míře. 

Závěr? Bylo to hezké, příjemné, ale už jsme zažili lepší ročníky.